A cicám mindent lever! (András kérdése)

Cicám, a fél éves Roni, felugrik a polcokra, és mindent lever. A múlt héten arra értem haza, hogy a kedvenc vázámnak annyi. Vélhetőleg a karnis sem magától fordult ki a falból. Azt találtam ki, hogy bezárom az előszobába, amíg dolgozom. Vettem neki játékokat. Azóta, amikor megjövök, tombol: rohangál, körömmel esik nekem. Hétvégén jön a fiam…

Beküldő: András, Érd, 2016. október 22.

A fiatal cicák nagyon aktívak, hajtja őket a felfedezés vágya. Muszáj valamilyen formát találnod, hogy segíts Roninak levezetni az energiáit, illetve kiélni Kolumbusz-hajlamait. Ha bezárod az előszobába, csak rosszabb lesz. Hosszú órák 2-3 négyzetméteren, talán ablak nélkül, társaság nélkül… nem is csoda, hogy amikor végre kiszabadul, féktelen őrültködésbe kezd. Szóval: felejtsd el! Engedd a cicát napközben is mozogni a lakásban, de csak azután, hogy biztonságosságossá varázsoltad! A törékeny holmikat pakold el, a karnist úgy fúrd/fúrasd vissza, hogy macskaálló legyen. Biztosíts Roninak kilátást; tán azért ugrott a függönyre, mert mozizni vágyott. Amikor hazaérkezel, játssz vele! Esetleg szoktasd hámhoz, és vidd sétálni. 10 perc csodát tesz!

 

Ha teszett, oszd meg! Ezzel a Facebook/Twitter/Google oldalára kerülsz, akik elhamoznak sütikkel 🙂

  3 komment: “A cicám mindent lever! (András kérdése)

 1. Kaylee
  2016. 10. 23. 17:02

  Bizony, én is vérbeli kölyökcica voltam. Akkortájt még tudtam apportírozni. (Most is, csak már nem akarok…) A gazdijaim minden este nagyjából 45 percet dobálták nekem a puha labdámat. Totálisan jól jártak, mert így csak hajnali négykor kezdtem a fejükön ugrálni. Már nem csinálok ilyet, reggelig alszom a szekrény tetején. De András! A két gazdim (khmkhh… na, ismersz!) minden nehézség ellenére is hiányolja a bohókás kiscica-hónapokat. Gyorsan elmúlnak ám! A javaslatom, hogy használd ki ezt az időszakot! Sok vidám percet szerezhettek egymásnak.

 2. River
  2016. 10. 23. 17:03

  Csak annyival egészíteném ki Xénia gazdi válaszát, hogy fáraszd ki Ronit, ahogy Kaylee is írja, sok-sok játékkal, mielőtt érkezik a fiad. Akkor nem lesz baj.

 3. River
  2016. 10. 23. 17:09

  Ismét jelentkezem. Szuper ötletem támadt! Mit szólnátok egy hasonló korú cicapajtihoz? Akkor egymást püfölnék a jószágok (persze, csak játékból), és nem a karnist…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Figyelem! Ha a kék gombra kattintasz, úgy vesszük, hogy ismered és elfogadod az adatkezelési tájékoztatónkat!