Első macska? Melyek a szükséges eszközök?

Épp összeállítod a bevásárlólistát? Az alábbiakra feltétlenül szükséged lesz, ha cicád lakásban fog élni.

 

Kaparófa
Kaparófa
Bútoraid megóvása érdekében mindenképp be kell szerezned kaparófát. Rögzítsd stabilan, hogy ne mozogjon, különben a cica a közelébe sem fog menni! Vannak macskák, akik függőlegesen, és vannak, akik vízszintesen szeretnek karmolászni. A legjobb, ha mindkét fajtát teszteled. Olcsóbb, mint áthúzatni a kanapét…

Macskabútor elegánsan
Macskabútor elegánsan

Macskabútor több színben
Macskabútor több színben
A kaparófát ilyen szép, hatalmas cica-várakkal is letudhatod. Hasznosak, mert szőrgombócaink imádnak mászni. (Néhány polc, lépcsőzetesen rögzítve, csúszásgátlóval, ugyanúgy tökéletes.)

Etető- és itatótálka
Etető- és itatótálka
Egymástól távol rakd a két tálkát! A cicák szabadon élve külön indulnak élelem, illetve vízszerző körútra. Egyik se legyen az alom közelében! River és Kaylee etetőedénye az előszobában, a vizes ibrik a fürdőszobai csap alatt van. Utóbbi azért, mert naponta kétszer is illik frissíteni a tartalmát.

Fedett alomtálca macskának
Fedett alomtálca macskának

Alomtálca macskának
Alomtálca macskának
Bizony, bizony! A cicád végterméket produkál. Vegyél alomtálcát! Ha állatkád még aprócska, akár kisebb méretű is szóba jöhet, de arra ügyelj, hogy fél év elteltével válts nagyobbra! A fedett-nem fedett dilemmáról: katt!

Lapát alomba
Lapát alomba
Szükséged lesz egy lapátra is, amivel eltávolítod a produktumot…

Kristályos macskaalom
Kristályos macskaalom

Csomósodó macskaalom
Csomósodó macskaalom
A legtöbben kristályos vagy csomósodó almot használnak. Előbbiből csak az ürüléket, utóbbiból a vizeletcsomókat is el kell távolítani. Tartsd be a használati utasítást! Sok morgást megspórolhatsz!

Macskafű
Macskafű
Állatboltban kapható. Friss változat, szimpla mag, amit földbe ültethetsz, vagy a képen is látható helyes kis műanyag dobozka, magokkal és faforgáccsal… rajtad áll. Cicád és a szobanövényeid meghálálják.
Ha teszett, oszd meg! Ezzel a Facebook/Twitter/Google oldalára kerülsz, akik elhamoznak sütikkel 🙂

  4 komment: “Első macska? Melyek a szükséges eszközök?

 1. River
  2016. 11. 10. 17:32

  De gazdi! Elfelejtkeztél a kinti-benti cicákról… meg a csak kinti jószágokról. (Bár miért akarná bárki is házon kívül tartani a macskáját?)

 2. Xénia
  2016. 11. 10. 19:53

  Igaz 🙂 Az általam leírtak nagyjából a kinti-benti cicáknak is szükségesek. Az alomtálcát persze helyettesítheti a macskaajtó. A teljesen kinti cicáknak (vagy azoknak, akiket éjjelre kiküldenek a lakásból) viszont muszáj valamiféle melegedőt biztosítani. Garázs, kazánház… vagy egy fűtött házikó. Nagymamám ez utóbbit úgy oldotta meg, hogy esténként átmelegített a kályháján egy téglát, azt betekerte, és irány a papírdobozka. A cicái imádták 🙂

 3. Kaylee
  2016. 11. 10. 20:19

  És a játékok? A sok-sok játék? Labdák, madzagra kötött tollak, papírdobozok, zacskók?

 4. Xénia
  2016. 11. 10. 20:23

  A zacskóval azért óvatosan! Nehogy megfulladj nekem!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Figyelem! Ha a kék gombra kattintasz, úgy vesszük, hogy ismered és elfogadod az adatkezelési tájékoztatónkat!