Hogyan készítsd fel a cicát a babára?

A kulcs, hogy tervezz. De hát ezt amúgy is megteszed…

A cicák nem kedvelik a változást. Éppen ezért, dolgozz előre! Állítsd fel a kiságyat, az új szekrényeket jóval a gyereked érkezése előtt! Figyelem! Ha nem szeretnéd, hogy a macska a pelenkázón aludjon, a kezdetektől tiltsd neki! A legjobb, ha pakolsz is valamit a felületre, olyat, ami borul, amennyiben a jószágra rátörne a felfedezhetnék. Egy-két ugrás, könyvek puffanása a földön, és probléma volt, nincs.

Lehetőleg ne űzd ki a hálószobádból a cicust, különösen, ha évek óta a lábadon tölti az éjszakákat. Inkább vegyél/csináltass macskabiztos babaágyat, például:

Cicabiztos babaágy

Van egy olyan félelem az emberekben, hogy a cica majd ráfekszik a kicsire, aki ezért megfullad. Kérlek, ha találkozol ilyesmivel netes böngészéseid közben, linked be. A magam részéről rákerestem, és egyetlen meggyőző hírre sem akadtam. (Az nem bizonyíték, hogy valaki szőrszálra akadt a halott csecsemőn.) De ha attól jobban érzed magad, bátran nyúlj a fenti megoldáshoz! A maccs persze megpróbálhatja széttépni a hálót… egy-két jól irányzott találat a vízipisztollyal, és leszokik róla. Egyébként, irány a radiátor! Sokkal jobban fogja vonzani állati kedvencedet, mint a babád. Ilyesmire gondolok:

Cicaágy radiátorra

Vagy egy izgalmas polc a falon…

Macskapolc a falon

Összegzés: tereld el a cicád figyelmét!

De visszatérve a felkészülésre, kezdd el szoktatni az állatot a furcsa hangokhoz, amiket tapasztalni fog. A hangerőt fokozatosan növeld a gyereksírás valódi szintjéig!

Ez egy videó. Mielőtt megnézed, fogadd el a Youtube sütijeit! Választásodat elmentjük!

 

Ha teszett, oszd meg! Ezzel a Facebook/Twitter/Google oldalára kerülsz, akik elhamoznak sütikkel 🙂

  7 komment: “Hogyan készítsd fel a cicát a babára?

 1. Kaylee
  2017. 05. 14. 22:52

  Én a szekrény tetején szoktam aludni, és ezen nem is kívánok változtatni. Baba nélkül vagy babával, jó nekem ott. Miért cserélném le?

 2. Xénia
  2017. 05. 14. 22:58

  Kaylee-nek abban igaza van, hogy a cicák ragaszkodnak a szokásaikhoz. Minél kevésbé próbálod ezeket megváltoztatni (pl. azzal, hogy kitiltod a lakás egyes részeiből cirmikét), annál gördülékenyebb lesz a közös életetek. Ne feledd, hogy stresszes macska = problémás macska: http://mijau.hu/stresszes-macska/

 3. River
  2017. 05. 16. 00:07

  Hallottam, hogy vannak cicák (na, nem én), akik azért is nekiesnek annak a hálónak. Nem a baba érdekli őket, csak képtelenek elviselni, hogy kizárják őket valahonnét.

 4. Xénia
  2017. 05. 16. 00:09

  Hát igen, nem árt, ha az ember ismeri a macskáját 🙂

 5. Kaylee
  2018. 01. 02. 21:32

  Na, halljátok! Hát ez! Elképesztő és felháborító! Ezek hazahoztak egy ilyen kis izét! Sír, meg vinnyog, meg… mi ez egyáltalán???????

 6. Xénia
  2018. 01. 02. 21:40

  Az a kis valami egy embergyerek 🙂 Kaylee és River félnek tőle, a közelébe sem mennek. Amúgy másoktól is sokszor hallom ezt.

 7. Kaylee
  2018. 01. 02. 21:44

  Fél ám a… csak hát, mi benne a pláne? Hát itt voltam én!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Figyelem! Ha a kék gombra kattintasz, úgy vesszük, hogy ismered és elfogadod az adatkezelési tájékoztatónkat!