Első macska? Szükséges eszközök?

Épp összeállítod a bevásárlólistát? Az alábbiakra feltétlenül szükséged lesz, ha cicád lakásban fog élni.

 

Kaparófa

Kaparófa

Bútoraid megóvása érdekében mindenképp be kell szerezned kaparófát. Rögzítsd stabilan, hogy ne mozogjon, különben a cica a közelébe sem fog menni! Vannak macskák, akik függőlegesen, és vannak, akik vízszintesen szeretnek karmolászni. A legjobb, ha mindkét fajtát teszteled. Olcsóbb, mint áthúzatni a kanapét…

Macskabútor elegánsan

Macskabútor elegánsan

Macskabútor több színben

Macskabútor több színben

A kaparófát ilyen szép, hatalmas cica-várakkal is letudhatod. Hasznosak, mert szőrgombócaink imádnak mászni. (Néhány polc, lépcsőzetesen rögzítve, csúszásgátlóval, ugyanúgy tökéletes.)

Etető- és itatótálka

Etető- és itatótálka

Egymástól távol rakd a két tálkát! A cicák szabadon élve külön indulnak élelem, illetve vízszerző körútra. Egyik se legyen az alom közelében! River és Kaylee etetőedénye az előszobában, a vizes ibrik a fürdőszobai csap alatt van. Utóbbi azért, mert naponta kétszer is illik frissíteni a tartalmát.

Fedett alomtálca macskának

Fedett alomtálca macskának

Alomtálca macskának

Alomtálca macskának

Bizony, bizony! A cicád végterméket produkál. Vegyél alomtálcát! Ha állatkád még aprócska, akár kisebb méretű is szóba jöhet, de arra ügyelj, hogy fél év elteltével válts nagyobbra! A fedett-nem fedett dilemmáról: katt!

Lapát alomba

Lapát alomba

Szükséged lesz egy lapátra is, amivel eltávolítod a produktumot…

Kristályos macskaalom

Kristályos macskaalom

Csomósodó macskaalom

Csomósodó macskaalom

A legtöbben kristályos vagy csomósodó almot használnak. Előbbiből csak az ürüléket, utóbbiból a vizeletcsomókat is el kell távolítani. Tartsd be a használati utasítást! Sok morgást megspórolhatsz!

Macskafű

Macskafű

Állatboltban kapható. Friss változat, szimpla mag, amit földbe ültethetsz, vagy a képen is látható helyes kis műanyag dobozka, magokkal és faforgáccsal… rajtad áll. Cicád és a szobanövényeid meghálálják.
Ha tetszett, oszd meg! Ezzel a Facebook oldalára kerülsz, és jönnek a sütijei is 🙂

  4 hozzászólás: “Első macska? Szükséges eszközök?

  1. De gazdi! Elfelejtkeztél a kinti-benti cicákról… meg a csak kinti jószágokról. (Bár miért akarná bárki is házon kívül tartani a macskáját?)

  2. Igaz 🙂 Az általam leírtak nagyjából a kinti-benti cicáknak is szükségesek. Az alomtálcát persze helyettesítheti a macskaajtó. A teljesen kinti cicáknak (vagy azoknak, akiket éjjelre kiküldenek a lakásból) viszont muszáj valamiféle melegedőt biztosítani. Garázs, kazánház… vagy egy fűtött házikó. Nagymamám ez utóbbit úgy oldotta meg, hogy esténként átmelegített a kályháján egy téglát, azt betekerte, és irány a papírdobozka. A cicái imádták 🙂

  3. És a játékok? A sok-sok játék? Labdák, madzagra kötött tollak, papírdobozok, zacskók?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük