Hányásra agresszió (Gabriella kérdése)

A problémám most ütötte fel a fejét. Két cicánk van, egy 2 éves ivartalanított nőstény, és egy 7 hónapos, még nem ivartalanított kandúrka. Nagyon jól megvannak egymással, jól összeszoktak 5 hónappal ezelőtt. Soha nem fordultak agresszióval egymás felé az összeszoktatás első 2 napjának nehézségein kívül. Ma viszont kint voltak a kertben kicsit, és ezután bent a 2 éves nőstény cicám hányt, a kandúrka látta és megijedt a folyamattól, megszagolta a hányást és durva agresszióval lépett fel a nősténnyel szemben. Elkülönítettük őket. Miután kissé lenyugodtak, megszaglászták egymást és nem volt gond. Viszont pár perc múlva ismét megtámadta a kandúrka a halálra rémült, amúgy is félénk nőstényt. Most mindkét macska fél. Hogyan tudnék segíteni a félelem oldásában?

Beküldte: Gabriella, 2019. máj. 12.

Szia, Zoe vagyok, a macstanácsadó gyakornoka! Érdeklődnék, hogy jelenleg mi a helyzet? Folytatódtak a támadások, amióta elküldted az üzenetet? Hogy viszonyulnak most a cicák egymáshoz? Félnek még? Kérlek, írd meg kommentben! (De bárki más is írja meg a véleményét, illetve a tapasztalatait!)

 

Ha tetszett, oszd meg! Ezzel a Facebook oldalára kerülsz, és jönnek a sütijei is 🙂

  2 hozzászólás: “Hányásra agresszió (Gabriella kérdése)

  1. Szia! Múlt héten ivartalanítva lett a kandúr. Tegnap már nagyon jóban voltak. Mosdatta is már újra a nőstény a kandúrkát. De sajnos ez nem tartott sokáig, mert ki lettek engedve 10 percre, és újra ugyan az a probléma lepett fel. Most kicsit enyhébb a helyzet, de ugyan az… Most ez mindig így lesz ezután, ha kimennek és feljön a fű?

  2. Feljön a fű? Ezt nem értem. Egyébként a nyalogatás jó jel 🙂 További kérdések: Nem jár idegen cica az udvaron? Mit jelent a durva agresszió? Bocsánat a sok kérdésért, ilyen esetben ezt nem nagyon lehet megúszni. Általánosságban csak annyit tudok mondani, hogy érdemes lenne megpróbálni előröl kezdeni az összeszoktatásukat. Mintha teljesen idegen cicaként érkezne a kicsi. (Gondolom, ő érkezett másodjára.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük