Kaki az asztal alatt (Bogi kérdése)

Rómeó cicám 2 és fél éves, “kigyógyult” húgyköves cica. (Katétere volt, azóta rendben van, gyógytápot kap csak és kizárólag.) Még soha nem volt ilyen problémánk, de most az almán kívülre (is) kakál. (Eddig kétszer csinálta.) Ma a párom asztala alá sikerült például. Az alom tiszta, nem változtattam rajta semmit, nem értem, hogy mi lehet az oka. A páromat nem nagyon kedveli, de ez a kezdetektől fogva így van. Stressz érhette? Vagy esetleg valami szervi problémája lenne?

Beküldte: Bogi, 2018. 08. 30.

Milyen a kakija? Ha nagyon kemény, ráadásul ritkán kerül rá sor, akkor székrekedése van, fájhat neki. Ilyen esetben minden valamirevaló cica kerüli az almot. Vagy hasmenéses inkább? Féregtelenítve mikor volt? Nem ártana megnézetni dokival, bár… sajnos nincs könnyű dolguk az ehhez hasonló nem specifikus tünetekkel, mint hogy a cica nem az alomba kakil. Esetleg mozgásszervi panasza is lehet, és a kakilós testhelyzet kellemetlen neki. (Ehhez azért valószínűleg fiatal.) Na, ez volt az, amit Xénia gazdi üzent. Most pedig én, Kaylee is szeretnék kibontakozni, és elmesélni saját történetemet. Szóval, apró cicaként kristályos alomba végeztem a dolgom. Aztán egyszer csak sztrájkolni kezdtem ellene. Nem tudom, miért, de nem tetszett már. Addig jártam mellé, amíg a humán személyzetem főnökeim megunták, és vettek csomósodósat. Azóta nincs problémám, kivéve, ha valamelyik társam kakija benne marad az alomban. Mert akkor a közelébe nem megyek.

 

Ha tetszett, oszd meg! Ezzel a Facebook oldalára kerülsz, és jönnek a sütijei is 🙂

  3 hozzászólás: “Kaki az asztal alatt (Bogi kérdése)

  1. Egy picit folytatom 🙂 Az alom tisztasága érdekes kérdés. Vannak cicák, akik gyakoribb, és vannak, akik ritkább cserét igényelnek. Naponta kiszeded, amit ki kell, Bogi? Vagy, akár a túlzott tisztaság is lehet gond. Nem kell túlzásba vinni, vegyszert se kell használni, a forró víz teljesen elegendő. (Forró = forrásban lévő, én legalábbis úgy csinálom. Felöntöm, pihentetem, kiöntöm, még egy öblítés már hideg vízzel, száradás, új anyag belé. Mindezt kb. 2 hetente. Amikor csak két cicám volt, 3 hetente.)

  2. Szia!

    Tudom, hogy régen írtam már, de képzeld ez kétszeri eset volt, aztán minden rendben folytatódott tovább 😀 Nem tudom mi volt ott és akkor a baja, de hál’ isten továbblépett 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük