Kölyök-ügyek (Tünde kérdése)

Van egy kiscicám, Hofi, aki most kb. 3,5 hónapos. December 12.-én került hozzánk az utcáról, valaki megszabadult tőle és a sorsára hagyta. Nagyon bújós kiscica. A viselkedésével vannak problémáink. Ezek a problémák abból állnak, hogy nem lehet leszoktatni néhány dologról, és nagyon gyakran egyik pillanatról a másikra ráharap a kezemre, miközben az ölemben ül. Arra figyelek, mivel olvastam, hogy sok cica így jelzi, ha elege van a simogatásból, de a jeleket nem veszem észre rajta. Gond az is, ha éppen megyek valahova és kinyitom a bejártai ajtót, ő abban a pillanatban kiugrik a lépcsőházba, nézelődni, szaglászni kezd, de szinte soha nem jön vissza magától, hiába hívom. Szóval nem hallgat sem a cicc-cicc hívásra, sem a sicc jelzésre, ha valami rosszat csinál. Mindamellett a pórázon való sétálást nagyon szereti a szabadban, nem tiltakozik ellene, és jól tűri az autózást is. Nem tudom, mit tehetnék… vagy ez a kölyökkorral jár?

Beküldő: Tünde, 2018. febr. 1.

Talán nem ciki bevallanom, de ez a kiscica saját magamra emlékeztet! Engem sem lehetett visszatartani, annyira érdekes volt a kinti világ (a társasház udvara)! Jártam én biz’ a negyediken is, a “főnök” nem kis riadalmára! Persze, hogy bolond lettem volna visszamenni a lakásba, még a kedvenc játékomért vagy kajáért sem… nem volt olyan izgalmas. De már nem megyek az elsőre se. A magasföldszint az én birodalmam, ahol élek. Különben is, rettentő hideg van mostanság odakint! 4 éves vagyok, kényelmes lettem… viva la konvektor!

 

Ha tetszett, oszd meg! Ezzel a Facebook oldalára kerülsz, és jönnek a sütijei is 🙂

  1 hozzászólás: “Kölyök-ügyek (Tünde kérdése)

  1. Kedves Tünde, azt hiszem, nagyon bátor kiscicád van! Szépen sétál pórázon, autózik… nem csoda, hogy egy kis sicc! nem ijeszti meg 🙂 Szerintem egyébként javulni fog a helyzet, csak tartsatok ki! Olyan egy éves kora fölött már nem lesz akkora felfedező a macsek! Kinéz az ajtón, aztán vissza fog menni. Én egyébként azt csináltam, hogy ha Kaylee cicám a társasház udvarán/előterében volt (kiengedve vagy kiszökve), és fel akart menni a lépcsőn az emeletre, akkor meghívtam a liftet, amitől pedig nagyon félt, és beszaladt a lakásba. (Pontosabban attól tartott, hogy kutya lép ki belőle, mert egyszer így megkergette egy nála kisebb yorkie :)) A lényeg, hogy összekötötte: lépcsőre megy, jön a lift… én pedig jófej maradtam, mert azt nyilván nem tudta, hogy én nyomtam meg a gombot 🙂 Esetleg valami ilyesfajta ötleted nincsen? Póráz nélküli kilépés = ???? Valami számára ijesztő dologgal. (Persze azért ne terrorizáld!)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük