Nagy cica mellé kicsi (Vanda kérdése)

Sziasztok! Nekem egy olyan problémám van, hogy van egy másfél éves ivartalanított cicusunk és három napja hazahoztunk mellé egy 5 hetes kislányt, a mai nap dobozban megmutattuk a nagyobbnak a kicsit és nagyon fújtak egymásra. Olvastam, hogy sok idő és sok türelem kell viszont nem tudom, hogy mikor engedhetem őket össze vagy hogy mit is csináljak a szagminta mutogatáson kívül. Esetleg valami tanácsot kaphatnék?

Beküldte: Vanda, 2020. 11. 20.

Nekünk, cicáknak ez bizony nem egyszerű, osztozkodni a területünkön! Szóval, időre van szükségünk, az biztos. Nagyon jól kezdtétek, a szagminta mutogatása szuper ötlet. Egyébként, légyszi, egy kis időre tegyetek külön szobába, vagy, ha kérhetném, akkor azt a kis izét rejtsétek el a nagy elől. Én már kétszer is átéltem ezt, tudom, mit beszélek, szegény nagy cica! Kezdetben lehet etetni őket az ajtó két oldalán, persze csupa finom alutasakossal! (A gazdi meg itt bököd, hogy ne állítsam be kötelezőnek az alutasakost, de hát mit tehetnék? Az alutasakos a macskamódi és kész!) A lényeg, hogy ha már így gond nélkül esznek, akkor jöhet a nyitott ajtó. Csupa finom falattal! (Alutasakos, alutasakos, alutasakos!) Persze először távolabbról, aztán lehet közelíteni. Üdv.: Kaylee

 

Ha tetszett, oszd meg! Ezzel a Facebook oldalára kerülsz, és jönnek a sütijei is 🙂

  1 hozzászólás: “Nagy cica mellé kicsi (Vanda kérdése)

  1. Picit kiegészíteném Kaylee cicát 🙂 Az a trükk, hogy találjatok lehetőséget, hogy a cicák lássák egymást, anélkül, hogy fizikailag találkoznának. Rovarháló, üvegajtó… vagy mi pl. a gyerek járókáját használtuk lefordítva. Csak a kicsi fért át a rácsokon, ő ott volt, a nagyok nem. Így aztán meg tudtak barátkozni egymással. Egyébként egy kis fújkálástól nem kell megijedni! Valószínűleg elkerülhetetlen, és ha több nem történik, nincs gond. Majd a későbbiekben figyeljetek arra, hogy a kicsit lefárasszátok, hogy ne a nagyon töltse ki minden energiáját. Azt az idősebb cicák nem szokták értékelni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük