Pisi az ágyra (Laura kérdése)

Panel lakásban élek. Egyedüli nőstény cicával, aki immár 3 éves, ivartalanított, és kiskorától benti cica. Soha nem volt problémám vele, egyszer volt húgycső gyulladása, ami kezeltetve is lett. Úgy egy hónapja szokásává vált, amikor dolgozok (általában heti 4 nap), a nap folyamán az ágy egy pontjába pisil. (Van, hogy kihagy 2-3 napot.) Hiába használok vizeleteltávolítót és fedem le az ágyat fóliával. Az alom tisztítva van mindennap, és oda is ugyanúgy vizel. De van, amikor itthon vagyok, és előttem pisil rá az ágyra. Nem tudom, mit kellene tennem! Vajon ez a stressz helyzettől alakult ki vagy netalán más dolog van a háttérben? Az állatorvos szerint egészséges.

Beküldte: Laura, 2019. 11. 01.

Tehát, ha jól értem, az ágy le van fedve fóliával napközben, és akkor is odapisil ugyanarra a pontra? Egyébként az ágyból sajnos nehéz kiszedni a pisit, esetleg érdemes lenne takarítógépet bérelni. Vizeleteltávolító alatt mit értesz? Állatorvos mikor vizsgálta? Mi alapján jelentette ki, hogy egészséges? Miféle stresszről lehet szó?

 

Ha tetszett, oszd meg! Ezzel a Facebook oldalára kerülsz, és jönnek a sütijei is 🙂

  5 hozzászólás: “Pisi az ágyra (Laura kérdése)

  1. Sziasztok!
    Szinte szó szerint ugyaezzel a problémával küzdünk: 3 éves, 5hónaposan ivartalanított nőstény cica, ágyba, mindig ugyanoda pisil, de teljesen random. Az alom folyamatosan tisztítva, oda is jár rendszeresen. Korábban a fürdőszoba szőnyeget tisztelte meg, már nem hagyjuk lent a földön. Aztán a nappali szőnyeget végezte ki, ki kellett dobni, mert nem bírtam kipucolni, azóta ott nincs szőnyeg. A hálóban padlószőnyeg van, arra soha nem pisil, illetve az előszoba szennyfogó szőnyegre sem. Ezt ivartalanítás után kezdte el csinálni, van hogy naponta, van hogy hónapokig semmi gond nincs, aztán újra kezdi. Nem történt semmi változás, ami előidézné ezt, nem éri stressz, ha húgyúti probléma lenne akkor máshová is elvégezné nem tartogatná a puha szőnyegnek vagy az ágynak. Ha az alommal lenne gondja akkor nem bele máskor sem. Fogalmam sincs miért csinálja és hogy szoktassam le róla.

  2. Azt még hozzátenném, hogy nem egyedüli cica, születésétől fogva a testvérével van (ivartalanított kandúr), 8hetes korától nálunk. A fiúcska sosem pisil máshova, csak az alomba. Ha a szag ott van és Luna azért pisil be, akkor Zeusz miért nem jelöl oda? Ő maximum elkaparni próbálja, ha előbb veszi észre, mint én. Ha az alom a gondja (szilikát), akkor miért használja sokszor mégis? Mindig akkor pisil be mikor itthon vagyok, sosem akkor, ha el kell mennem.

  3. Hello, igazad van, valószínűleg nem az alom a gondja, de azért egy próbát megér a sima csomósodó. (Szerintem az Aldisnak nincs párja, akárhányat próbáltam, szenvedés hozzá képest.) Egyébként hogy érzi magát a cicus? Eszik? Jól kijön a másikkal? Mennyire félénk? Elég sok minden lehet az oka, nehéz a távolból találgatni 🙁

  4. Szeretik egymást, néha van kis bunyó, de semmi komoly, inkább játék. Boldog, eszik, iszik. Sokkal bújósabb, mint kiskorában. Tegnap el kellett mennem egy órára, mikor elmentem, még aludt a hordozóban (szeret abban aludni) mire hazaértem, ott várt az ágyban a helyemen a meglepi. Szóval nem igaz hogy akkor csinálja csak, amikor itthon vagyok. Vettünk vízhatlan gumis lepedőt, azt szoktam az ágyra húzni úgy, hogy a takarók azért a párna alatt vannak összehajtva, így csak azt kel mosni (95fokon szoktam) és cserélni. Tegnap pluszban mindkét matracot ecetes vízzel befújtam jó alaposan, beszórtam szódabikarbónával és kitettem őket a tűző napra. Azt olvastam ez segít szagtalanítani, hátha ő még érzi a korábbi bűntényei nyomát. Rendeltem csomósodó almot (jsr cats best öko plus), de nem bentonitot, mert az kis korukban nem szerették, ragadt a lábukba, ezért is váltottunk szilikátra, mert azt ki tudják rázni a tappancsból. Két alom van, rendeltem abból is még egyet, meg egy enzimes szagtalanító sprayt. Még nem jöttek meg. Viszont most fel vannak állítva a matracok, hogy az alomba menjen, ne máshova, azon kívül ugye már minden puha szőnyeg ki van iktatva, gondolom ezért tért vissza az ágyba. Remélem, hogy csak az alom szúrja a talpát, mert már más ötletem nincs.

  5. Reméljük! De a szivacsot (nedves) takarítógép nélkül lehetetlen jól megcsinálni! Ott a folyadékba szódabikarbóna, az hasznos, de csak így kívülről spriccelgetni nem szokott elég lenni. Takarítógép pár ezer forintért bérelhető, és amíg nálatok van, többször is elvégezhetitek a műveletet. A szivacs még csak nem is a nehéz műfaj. (Egy kanapé azért tud izzasztó lenni.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük