Pisi ügyek (Dóra kérdése)

Kedves Cicákok! Olyan problémánk van, hogy a cicánk a kanapé jobb sarkára pisil, viszont használja az almot is! 2,5 éves, ivartalanított lány cica, utcáról (2 hónaposan) mentett. Mellette van egy 3,5 éves, ugyancsak ivartalanított lányka, meg egy kutya. A kutyával és a cicával is jól kijön. Két alom van a lakásban, a szagokat eltüntetem minden alkalommal (nem ammonium-klorid tartalmú szerrel). A kanapé le van fóliázva, minden pisinél le van cserélve. Az előző kanapét már ki kellett dobnunk, ez egy vadiúj. Az alomtálcát már ráraktam az ágyra, de akkor is lepisilte a fóliát az alom mellett. Nem jelölés, normál mennyiségű vizeletürítés. Fogalmunk sincsen már, mit tehetnénk! Félős, de amúgy kiegyensúlyozott macsek. Nincs egészségügyi problémája. A másik cicával együtt alszanak, a kutyussal meg kergetőznek és bújnak egymáshoz. Ránk sem haragszik, mert semmilyen ruhaneműt vagy táskát nem pisil le. Csakis a kanapé jobb oldalát. Lakásban lakunk, mindenki benti állat. Egyedül a kutyus jár ki a dolgát végezni! Bármilyen tanácsot szívesen vennék 🙂

Beküldő: Dóra, Budapest, 2018. január 1.

Első körben inkább kérdéseim lennének. Szóval: ha jól értem, a cica a lefóliázott kanapéra pisil. Tuti, hogy nem megy alá sehol? A másik: biztosan nincs semmiféle egészségügyi probléma? Volt a cica állatorvosnál? A további kérdéseket az asszisztenseim teszik fel 🙂

 

Ha tetszett, oszd meg! Ezzel a Facebook oldalára kerülsz, és jönnek a sütijei is 🙂

  7 hozzászólás: “Pisi ügyek (Dóra kérdése)

 1. Igazán köszönjük a lehetőséget, gazdi! Nahát, akkor: Mióta tart ez a dolog? Történt valami változás akkor, amikor kezdődött? Hogyan reagáltok, ha megesik a baj?

 2. Igazából szinte egészen kicsi korától, nem tudjuk semmihez kötni. Az előző házunkban az egyik sarokba a szatyrokat pisilte le, most az új lakásban a kanapé… a régi kanapénál alá is ment a fóliának, már okosabbak vagyunk. Tuti nem megy alá, és “csak” napi 1 (éjszakai) pisi van, ritkán napközben is. Amikor otthon vagyunk akkor egyáltalán nem jellemző! Éjszaka a hálóból ki vannak zárva a cicuk, de ha bejöhet, akkor is lepisili kint. A kutya pelenka helyéhez közel volt mindig a ciccka pisi. El is tettük máshova a pelust. Voltunk állatorvosnál, és semmi probléma nem volt, viszont készülök egy teljesen friss vizsgálatot is csináltatni.
  Az elején szidalmaztuk érte, meg az orrát is belenyomtuk… hülyeség volt, mert van szégyenérzete… tudja, hogy nem kéne.
  Igazából a fólián van egy törölköző vagy rongy, vagy akármi… nehogy kiszakadjon a fólia.
  Most már csak cserélem a törcsit és szagtalanítok.
  A mai napon vettem egy Feliway párologtatót, hátha?! De brutális egy kicsit az ára, bár ha jó lenne, megérné.
  Az egyik állatorvos azt mondta, hogy egy lakásba sok ennyi állat… és valószínű emiatt a pisi, ezzel sajnos nem tudok mit csinálni, ha ez így van.
  Remélem mindenre válaszoltam!
  Köszönöm szépen:))

 3. Hello! Bocsánat, ha értetlenkedésnek tűnik, de a fóliát is cseréled? Mert ezek a műanyagok annyira felveszik a szagot! Kisbabám van, és ha csak abból indulok ki, milyen szaga van a használt pelenkák kidobására tartott kukának… és hiába tisztítom. Az anyag átveszi.
  Azért a kicsi lakás önmagában nem kell, hogy unalmas környezetet jelentsen a cicának! Én. pl. esténként kiengedem őket a gangra meg az udvarra sétálni, és ettől szuperboldogok. Igaz, mi a földszinten lakunk, és jó nagy csata volt elérni, hogy se az emeletre, se a pincébe nem menjenek le. (Ez utóbb még néha megesik.) Persze a negyediken tuti nem tenném ezt, vagy legfeljebb csak pórázon. Meg persze izgalmas helyek a szekrénytetőkön, sok-sok búvóhellyel, hogy legyen mindenkinek intim szférája 🙂

 4. Töredelmesen bevallom (de csak mert jófej vagyok és képes az önreflexióra), nekem is volt/van ilyen fotelom, igaz, babzsákból, de hát az lényegében mindegy. Bár én olyan cukker vagyok, hogy csak akkor pisilem le, ha napokra egyedül hagynak a gazdik. (Jó, jó, amikor azt a nyávogó izét, azt az embergyereket hazahozták, akkor se köszönték meg, amit kaptak, de ez már csak érthető, ugye??????) Sajna, mostanság olyan galádok… hát nem elrejtik előlem a cuccot, ha ilyesféle stresszeknek tesznek ki? Egy macska még ki sem fejezheti a rosszallását! Állatvédőt, izibe’!

 5. Kaylee kisebb korában zokon vette, ha nem foglalkoztunk vele eleget, arra reagált helytelen vizeléssel. És még egy valami: nem megoldható esetleg a lakás átrendezése? Extrém, tudom, de néha működik.

 6. A fóliát is cserélem természetesen! Sajnos a kanapé fix, mert szemben a falon felfúrt szekrények vannak :/
  Sokat foglalkozunk vele, sokat bújhat… macskajátszó, 2 kaparófa ( az egyik 3 szintes), bújó hely, plüss fekhely, macskaház… 😀
  Sajnos ki nem mehet, meg ő nem is merne… ahogy nyílik az ajtó, elfut.
  A szekrény tetején van az ő felhelye :/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük