Veszekedő cicák (Hajni kérdése)

Igyekszem rövid és tömör lenni, a körülményeket nem ismertetném… a lényeg, hogy ha a két cica a lakásban összebalhézik, azt hagyjuk néha, vagy mindig lépjünk közbe? Egyelőre nem szoktuk megengedni, azonnal szétválasztjuk őket, aki kezdte, annak pedig ki kell mennie a kertbe egy darabig. Helyesen járunk el, vagy hagyni kéne őket, hogy lemeccseljék egymás között a dolgokat?

Alapvetően helyesen, hiszen senkinek nem hiányzik a sérülés. (Vigyázzatok, nehogy ti kössetek ki a sebészeten! Ha nagyon durva a helyzet, próbáljatok meg egy törölközőt rájuk dobni!) Lemeccselni sem fogják, cicáéknál ez nem így működik. Maximum annyit érhetnétek el vele, hogy lesz két rettegő macskátok, akik vagy bujkálni fognak, vagy első pillantásra egymásnak esnek az idők végezetéig. Ám a cicák nem igazán értik a büntetést! A kertbe kiküldés lehiggadásra jó… de tanulni nem fognak belőle. Inkább meg kellene találni, hogy mi okozza a konfliktust…

 

Ha tetszett, oszd meg! Ezzel a Facebook oldalára kerülsz, és jönnek a sütijei is 🙂

  3 hozzászólás: “Veszekedő cicák (Hajni kérdése)

 1. Nos, nem tagadom, néha én is incselkedem a két nővéremmel… nem akarom én bántani őket, de hát mit tehetnék? Túlteng bennem az energiaaaaaaa! És ha a gazdijaim elmulasztanak játszani velem, bizony, nem bírok magammal, sajnos!

 2. Üdvözlöm!
  Oláh Emőke vagyok, 10 cica gazdija.
  Egy közösségben 5 cica tartózkodik.
  4 évvel ezelótt beszoktattam őket, így csak kizárólag benti cicák.
  Más cicákkal nem érintkeznek.
  1 héttel ezelótt Patrik, aki 4 éves ivartalanított kandúr, néhány nap alatt 6,8 kg – ról 4 kg-rá fogyott. Azonnal orvoshoz fordultam, elvégezte a szükséges teszteket, teljes vérkép vizsgálatot. Tökéletes eredményt kaptunk.
  Sem gyulladásra, sem betegségre, sem szervi elváltozása utaló jel nincs.
  Minden cicám kiváló idegrendszerű, jól szocializáltak, egy-két egymásra fújástól nagyobb harc nincs közöttük.
  Viszont Patrik nem hajlandó enni.
  Abszolút megtagadja az élelem bevitelét.
  Calomax pasztát fecskendezek szájába napi 3 alkalommal, követve az orvos utasítását.
  Jelenleg sincs változás, továbbra sem hajlandó enni. Keresem az okot, mely válasz lehetne a rengeteg bennem felmerülő kérdésre, de egyszerűen nem tudom mihez kötni.
  Tanácsot szeretnék kérni!

  • Szia!

   Ne haragudj, csak most látom ezt a hozzászólást. Nem tudom, hogy most mi a helyzet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük