Menő macskák!

Izgalmas történetek kiváló cicákról, Kimberlie Hamilton tollából. Egy gyerekkönyvről beszélünk, mégis érdemes végiglapozni… a hibái ellenére.

Olyan érdekességeket olvashatsz benne, mint például Beerbohm macska esete. Ez a cicus a londoni West End-en élt… egy színházban, ahol minden előadás során legalább egyszer besétált a színpadra. Vagy Pitouchi maccs történetét, aki lóvá tette az ellenséget az első világháborúban, ezzel megmentve gazdája életét. (Kiugrott az árokból, a német katonák pedig azt hitték, hogy csak egy macskát hallottak mozgolódni. A belga Lekeux hadnagy így észrevétlen maradt…)

De a könyv macskás tényeket is közöl. Mikor volt az első macskakiállítás? Vajon egyedi az orrlenyomatuk? Hol izzadnak? Hány éves volt a világ legöregebb macskája? Vagy éppen, bemutatja, hogy milyen ismert személyek rajongtak a puhamancsú jószágokért. Mark Twain-nek például egyszerre tizenkilenc macskája is volt!

Összességében élvezhető anyagot szedett össze a szerző, habár szerintem sehol nem elég részletes. De könnyű esti olvasmánynak megteszi 🙂

Ha te, kedves olvasó, ismersz érdekes macskás történetet, tényt, kérlek, oszd meg kommentben! (Örülök, ha a forrást is leírod!)

 

Ha tetszett, oszd meg! Ezzel a Facebook oldalára kerülsz, és jönnek a sütijei is 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük