Aktív kölyökcica (Ágnes kérdése)

Az alábbi problémára szeretnénk megoldást találni, segítséget kérni. Örökbe fogadtunk egy kiscicát, akit pár napos korában kidobtak, így mesterségesen lett táplálva, szocializálódni sem tudott a többi cicával. Jelenleg nagyjából 8-9 hetes. Nagyon aktív, játékos, bújós cicus, azonban játék közben előnyben részesíti a kezünk harapdálását (sokszor elég durván). Próbáltuk kiváltani más játékkal, nem hagytuk neki, azonban amint meglátja a kezünket, minden más megszűnik létezni, lehetetlen elterelni a figyelmét, csak a kezünket támadja. Ha mezítláb közlekedünk a házban, ugyanez a helyzet a lábunkkal is. Szeretnénk leszoktatni erről a kellemetlen szokásról, de nem tudjuk milyen módszer alkalmazása lehetne hatásos.

Beküldte: Ágnes, 2019. okt. 1.

Sziasztok! Kaylee vagyok, a mijau.hu egyik junior tanácsadója. Gazdi azért kért meg, hogy írjak én, mert hát… nos, én is csináltam ilyesmit letűnt kölyökkoromban. Szerencsére már leszoktam róla. Gazdi csak annyit tett, hogy finoman odébb pakolt, elhangzott a nem, aztán odébb sétált. Próbáljátok meg a figyelmetek megvonásával büntetni a cicust, ha harapdálhatnékja támad! Lehet, hogy nem hiszitek el, de én is jól jártam vele. Rájöttem, hogy micsoda móka egy labda után futni! (Úgy fél éves koromig vissza is vittem a gazdinak.) Aztán jobban kezdett érdekelni a nagyszemű táp. A mai napig az az esti szórakozásom, hogy ezt eldobálják nekem, futok, falok!

 

Ha tetszett, oszd meg! Ezzel a Facebook oldalára kerülsz, és jönnek a sütijei is 🙂

  1 hozzászólás: “Aktív kölyökcica (Ágnes kérdése)

  1. Soha, semmilyen körülmények között ne használjátok a kezeteket, lábatokat játékra! Ha a kiscica mégis nekiugrik, álljatok fel és hagyjátok ott! Lesznek még nagyobbak a fogai… Amúgy milyen játékokkal próbálkoztatok? Vannak ilyen pecabot szerűek, azok nem érdeklik? Labda? Tartsatok ki, nem fog egyik napról a másikra átállni. Lehet, hogy bele fog telni akár két hétbe is…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük