Hogyan készítsd fel a cicát a babára?

A kulcs, hogy tervezz. De hát ezt amúgy is megteszed…

A cicák nem kedvelik a változást. Éppen ezért, dolgozz előre! Állítsd fel a kiságyat, az új szekrényeket jóval a gyereked érkezése előtt! Figyelem! Ha nem szeretnéd, hogy a macska a pelenkázón aludjon, a kezdetektől tiltsd neki! A legjobb, ha pakolsz is valamit a felületre, olyat, ami borul, amennyiben a jószágra rátörne a felfedezhetnék. Egy-két ugrás, könyvek puffanása a földön, és probléma volt, nincs.

Lehetőleg ne űzd ki a hálószobádból a cicust, különösen, ha évek óta a lábadon tölti az éjszakákat. Inkább vegyél/csináltass macskabiztos babaágyat, például:

Cicabiztos babaágy

Van egy olyan félelem az emberekben, hogy a cica majd ráfekszik a kicsire, aki ezért megfullad. Kérlek, ha találkozol ilyesmivel netes böngészéseid közben, linked be. A magam részéről rákerestem, és egyetlen meggyőző hírre sem akadtam. (Az nem bizonyíték, hogy valaki szőrszálra akadt a halott csecsemőn.) De ha attól jobban érzed magad, bátran nyúlj a fenti megoldáshoz! A maccs persze megpróbálhatja széttépni a hálót… egy-két jól irányzott találat a vízipisztollyal, és leszokik róla. Egyébként, irány a radiátor! Sokkal jobban fogja vonzani állati kedvencedet, mint a babád. Ilyesmire gondolok:

Cicaágy radiátorra

Vagy egy izgalmas polc a falon…

Macskapolc a falon

Összegzés: tereld el a cicád figyelmét!

De visszatérve a felkészülésre, kezdd el szoktatni az állatot a furcsa hangokhoz, amiket tapasztalni fog. A hangerőt fokozatosan növeld a gyereksírás valódi szintjéig!

Ez egy videó. Mielőtt megnézed, fogadd el a Youtube sütijeit! Választásodat elmentjük!

 

Ha tetszett, oszd meg! Ezzel a Facebook oldalára kerülsz, és jönnek a sütijei is 🙂

  7 hozzászólás: “Hogyan készítsd fel a cicát a babára?

  1. Én a szekrény tetején szoktam aludni, és ezen nem is kívánok változtatni. Baba nélkül vagy babával, jó nekem ott. Miért cserélném le?

  2. Kaylee-nek abban igaza van, hogy a cicák ragaszkodnak a szokásaikhoz. Minél kevésbé próbálod ezeket megváltoztatni (pl. azzal, hogy kitiltod a lakás egyes részeiből cirmikét), annál gördülékenyebb lesz a közös életetek. Ne feledd, hogy stresszes macska = problémás macska: https://mijau.hu/stresszes-macska/

  3. Hallottam, hogy vannak cicák (na, nem én), akik azért is nekiesnek annak a hálónak. Nem a baba érdekli őket, csak képtelenek elviselni, hogy kizárják őket valahonnét.

  4. Na, halljátok! Hát ez! Elképesztő és felháborító! Ezek hazahoztak egy ilyen kis izét! Sír, meg vinnyog, meg… mi ez egyáltalán???????

  5. Az a kis valami egy embergyerek 🙂 Kaylee és River félnek tőle, a közelébe sem mennek. Amúgy másoktól is sokszor hallom ezt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük